Skip to main content

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?

Like de TalentenAcademie op Facebook en stel daar je vraag!

Klik op de vraag en het antwoord verschijnt.
Klik weer op de vraag en het antwoord verdwijnt. 

 

Waar vind ik mijn examenrooster?

De eindexamenroosters voor alle niveaus vind je hier. Je kunt zelfs je vakkenpakket invullen. Op de site vind je verder ook andere praktische informatie en tips. 

Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo?

De eisen voor slagen op het vmbo kun je hier nalezen. Let op: om te slagen moet je aan alle eisen voldoen! Als je aan één van de eisen niet voldoet, ben je gezakt.

Wanneer ben ik geslaagd voor havo?

De eisen voor slagen op havo kun je hier nalezen. Let op: om te slagen moet je aan alle vijf de eisen voldoen! Als je aan één van de eisen niet voldoet, ben je gezakt.

Wanneer ben ik geslaagd voor vwo?

De eisen voor slagen voor vwo kun je hier nalezen. Let op: om te slagen moet je aan alle vijf de eisen voldoen! Als je aan één van de eisen niet voldoet, ben je

Wat zijn de gevolgen als ik spiek of op een andere manier fraude pleeg?

Wat er wel en niet mag verschilt per examenonderdeel. In elk geval kunnen er vervelende gevolgen zijn als je jezelf schuldig maakt aan 'onregelmatigheden'

Wat als ik een klacht heb?

Geluidsoverlast, stank, belachlijk moeilijke vragen? Heb je vragen of klachten over je eindexamen? Dan kun je terecht bij LAKS.  Van maandag t/m donderdag kun je LAKS bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 020-5244060. Je vindt op de site een hele mooie lijst met veelgestelde vragen die wij hier niet gaan herhalen. 

Welke hulpmiddelen mag ik gebruiken?

Er zijn zeer strikte regels voor wat je wel en niet mag meenemen en gebruiken tijdens je examen, die verschillen per vak. De officiële regels staan hier.