Skip to main content

Online informatie

Zoek online

Op deze site vind je bij 'examenstof' vooral veel uitleg die je online kunt vinden. Deze eerste tip gaat daarover:

 • Bepaal van welk(e) vak(ken) je graag extra uitleg zou willen hebben.
  Maak een woordveld van de thema's/ onderwerpen die je van deze vakken extra moeilijk vindt.
  Gebruik dat woordveld van kernwoorden per thema/onderwerp als zoekopdracht, gekoppeld aan het vak en een zoekterm als 'samenvatting'.
  Links naar interessante sites kun je uitstekend bundelen via Pocket.
 • Selecteer wat bruikbaar is en plaats die info in een digitaal kennisgeheugen zoals Evernote. Koppel die nieuwe informatie ook aan de aantekeningen uit de les. Scan voor datzelfde doel het belangrijkste uit je schoolboek en bewaar ook dat online op dezelfde plek.
  Je hebt beslist minder last van stress als je tijdens de examenperiode alles wat belangrijk is op één plek meteen kunt vinden.
 • Doe eenzelfde zoektocht naar instructiefilmpjes op YouTube. Selecteer tijdig welke echt de moeite waard zijn. Plaats de filmpjes die je tijdens de examenperiode goed kunt gebruiken op je eigen YouTube-kanaal.

Deel kennis, werk samen

Op zoek gaan naar geschikt materiaal op internet kost tijd, ook als je tijdig begint. Daarom is het slimmer als je daarover met medeleerlingen een afspraak maakt.

Spreek met elkaar af wanneer je samen op zoek gaat naar online eindexamenmateriaal. Leg het vast op Google Drive of Office 365, zodat het voor iedereen binnen de groep toegankelijk blijft.